Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

przedwczoraj

Przepisy kuchni żydowskiej Smaki, które pokochali Marc Chagall i wileńska bohema Książka kucharska, która zaginęła w zawierusze wojennej Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną restaurację serwującą wybrednym gościom wegetariańskie specjały kuchni Żydów aszkenazyjskich. Łączyła nieoczywiste smaki, gotowała zdrowo, mając świadomość, że tylko bezmięsna dieta i odpowiednia dawka witamin mogą zapewnić dobre samopoczucie. Jej kulinarny kunszt był szeroko ceniony, nic więc...
Czytaj więcej

2020-09-19

Znajdziecie tu przepisy na łatwe i trudniejsze domowe wypieki: ciasteczka, ciasta drożdżowe i ucierane. A może skusicie się by samodzielnie upiec tort? Oprócz tego polecamy rozmaite desery, a amatorom lodów – pomysły na łatwe sposoby ich przyrządzania. [Wydawnictwo Olimp Media, 2018]
Czytaj więcej

2020-09-18

Wyjątkowe smakołyki – nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze. Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech? Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki sw...
Czytaj więcej

2020-09-17

Czytaj więcej

2020-09-11

Joanna Anger i Anna Piszczek powracają z kolejną książką kucharską przeznaczoną dla rodziców, którzy razem z dziećmi wyruszają w kulinarną podróż po świecie nowych smaków. Metoda BLW już na dobre zagościła w polskich domach. Tysiące maluchów nauczyło się dzięki niej jeść zdrowo i różnorodnie, a rodzice przekonali się, że najlepszy sposób na wychowanie małego smakosza to zasiąść razem z nim do stołu i cieszyć się wspólnym posiłkiem. Ale co powinno znaleźć się na talerzach, żeby dzieci z radośc...
Czytaj więcej

2020-09-06

Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków. Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma "alergię". Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe "pole rażenia". Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają o...
Czytaj więcej
Legenda
  • - książka oceniona przez Ciebie - najedź na ikonę przy książce aby zobaczyć ocenę
  • - do książki dodano opisy lub recenzje
  • - książka dostępna w naszej księgarni
  • - książka dostępna u innych użytkowników (wymiana, kupno)
  • - książka znajduje się w Twoim schowku
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: