Ostatnio dodane książki

Książki zaklasyfikowane do:
Termin dodania:

2015-09-30

"Krój, gotuj, wow" to niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej "Srebrna łyżka" ("Il cucchiaio d'argento"). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym stylu przepisy porywają w wir radosnej kulinarnej przygody kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych! Z żartobliwego wstępu dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akces...
Czytaj więcej

2015-09-21

Bestseller "New York Timesa". Kulinarna książka roku według prestiżowego "Observer Food Monthly". "Wegetariańska kuchnia autora »Jerozolimy«" nie tylko dla jaroszy! "Obfitość" Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swoich śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do doskonałych składników. W ko...
Czytaj więcej

2015-09-18

O tym, jak razem gotować, dzielić się wyśmienitym jedzeniem i winem oraz celebrować niezapomniane chwile przy wspólnym stole. Piękna książka kulinarna – wspaniałe zdjęcia i niezbyt skomplikowane przepisy na dania francuskie. Mimi Thorisson prowadzi soczystego bloga Manger, na którym dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Jej mąż Oddur zajmuje się fotografią i jest odpowiedzialny za wszystkie smakowite zdjęcia umieszczone na stronie i w książce. Gotowanie już od wczesnego dzieciństwa b...
Czytaj więcej

2015-09-17

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej

2015-09-15

Dzieci naśladują rodziców. Nie możemy więc wymagać od nich zdrowego odżywiania, jeśli sami źle jadamy. Troska o dziecko jest świetnym bodźcem do zmiany nawyków żywieniowych całej rodziny. Chodzi zarówno o zdrowy jadłospis, jak i sposób podawania dań oraz jedzenia posiłku, atmosferę przy stole, rodzinną rozmowę. Kluczem do sukcesu jest wspólne jedzenie posiłków, radość z ich przygotowywania i spożywania w miłej, spokojnej atmosferze oraz swoboda eksperymentowania. Pozwalaj dziecku na samodziel...
Czytaj więcej

2015-09-09

W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła. ...
Czytaj więcej

2015-09-08

Urodzaj owoców. Wspaniałe zbiory z własnego ogrodu lub zakupy na targu. Co zrobić by zachować na dłużej smak owoców, zapach lata? Poznaj wypróbowane, pewne i proste sposoby na domowy sok, wino lub likier. Zobacz i przeczytaj: – Jak zrobić dobry sok na podwieczorek i na zimę: na zimno, po zamrożeniu czy na gorąco? – Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek? ...
Czytaj więcej

2015-09-07

Moda na koktajle z owoców, warzyw, ziół i zbóż trwa i coraz więcej osób przygotowuje je w domu. Koktajle mają wiele zalet – dodają energii, można je tworzyć z ulubionych składników na wiele sposobów. Druga część książki "Koktajle dla zdrowia i urody" to kolejna porcja zupełnie nowych, sprawdzonych przepisów. Stworzone przez eksperta receptury zapewnią przygotowanie smacznych, niewymagających dużych nakładów energii ani finansów napojów, które dostarczają odpowiednio dobrane składniki do nasze...
Czytaj więcej

2015-09-02

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Czytaj więcej
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: